Over mij

Alles over mij

Drs. Pim Koolwijk (1976) studeerde in 2003 af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam als bewegingswetenschapper met als specialisatie “bewegen in de context van sport”. Daarbij heb ik mijn doctoraalaantekening in de sportpsychologie. Hiervoor heb ik in 1998 de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HALO) afgerond.

Tijdens mijn studies heb ik mij in diverse disciplines gespecialiseerd. Ik heb lesgeefbevoegdheden in tennissen en skiën en ben gespecialiseerd in (sport specifieke) kracht- en fitnessbegeleiding (NSCA), spel- en duursporten.

Naast mijn werkzaamheden voor 4Progress ben ik verbonden als inspanningsfysioloog bij betaald voetbal organisatie FC Utrecht. Daar ben ik verantwoordelijk voor het fysieke beleid binnen de club en eindverantwoordelijk voor de fysieke en conditionele gesteldheid van de voetballers. 

Ik heb een brede ervaring in het begeleiden van zowel recreatieve sporters als topsporters in diverse disciplines waaronder watersport, shorttrack, tennis, volleybal, etc.

Hobby’s

Naast het streven andere mensen verder te helpen op het gebied van sport en bewegen, beoefen ik zelf ook verschillende sporten. Zo ben ik van huis uit fanatiek voetballer en tennisser, ben ik regelmatig op de racefiets te vinden en doe ik aan fitness en hardlopen.

Schrijf je vandaag nog in voor je persoonlijke training